Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Startuje festiwal restauracji w Szczecinie. To okazja do odkrycia nowych lokali i degustacji

MM Trendy - patronat medialny
Łukasz Popielarz @propsyhome
Aż 31 restauracji i 62 propozycji degustacyjnych menu czeka w tym sezonie na szczecinian w ramach festiwalu Restaurant Week. Ambasadorzy akcji spróbowali już pierwszych propozycji dań, teraz czas na mieszkańców miasta. Wydarzenie właśnie wystartowało i potrwa aż do 24 kwietnia.

- Poziom fine dining - skomentowała fotografka Ela Michalska, ambasadorka projektu. - Miałam przyjemność odwiedzić klubokawiarnię Tutaj na Bezrzeczu. We wszystkich trzech propozycjach szefowej kuchni czuło się serce i pasję do gotowania. Porcje były solidne, pięknie podane i opisane. Chlebek prowansalski własnej roboty na długo zostanie mi w pamięci.

W pamięci na długo zapisują się również spotkania w ramach festiwalu.

- Akcja to nie tylko okazja do spróbowania nowych dań i odwiedzenia nowych miejsc, ale przede wszystkim do wspólnego biesiadowania - podkreśla Justyna Hof, menadżerka festiwalu, a także współautorka popularnego kulinarnego bloga Eintopf. - Posiłek zbliża, inspiruje do rozmowy, rozluźnia atmosferę i pomaga odrobinę zwolnić codzienny pęd. Widać to było choćby po naszym spotkaniu z dziennikarzami i influencerami na śniadaniu w Restauracji Sowa.

Fotorelacja ze śniadania prasowego w Restauracji Sowa
Łukasz Popielarz @propsyhome

Przypomnijmy, że festiwal Restaurant Week odbywa się już 10 lat. W każdej edycji bierze udział prawie 400 restauracji z całej Polski, z których każda przygotowuje popisowe, 3-daniowe menu w dwóch opcjach oraz cocktail. Wszystko w duchu zero waste.

Każdego sezonu organizatorzy wybierają hasło przewodnie wydarzenia. W tym sezonie to #FoodNewsGoodNews.

- Goście będą mogli odkryć menu inspirowane najciekawszymi newsami, podane w najlepszych restauracjach i sami przekonają się jak pyszne mogą być wiadomości - mówi Marcin Wawrzeń, dyrektor festiwalu. - Każde danie opowiada inną historię sukcesu, innowacji i radości z jedzenia.

Rezerwacji można dokonywać na stronie www.restaurantweek.pl. Wydarzenie potrwa do 24.04.

- Serdecznie polecam - zachęca wizażystka Agnieszka Szeremeta, ambasadorka projektu. - Jestem świeżo po degustacji w restauracji Sowa. Różnorodność i wysoka jakość serwowanych posiłków zrobiły na mnie duże wrażenie. Dania były przygotowane w oparciu o naturalne składniki o niskim stopniu przetworzenia od zaufanych producentów. I do tego ten smak… (uśmiech). Nie mogę doczekać się dalszego odkrywania kulinarnej mapy Szczecina.

Fotorelacja ze śniadania prasowego w Restauracji Sowa
Łukasz Popielarz @propsyhome

Gdzie można zjeść w ramach festiwalu? Sprawdź listę restauracji

  • Amore mio
  • Bachus Winiarnia & Restauracja
  • Basilia Ristorante
  • Restauracja Bombay
  • Bona Pasta
  • Buddha Thai & Fusion Restaurant
  • Figle Szczecin
  • Jin Du
  • Kathmandu Restaurant
  • KOKU Sushi Szczecin Al. Wojska Polskiego
  • Koku Sushi Księcia Warcisława I
  • Krowa Mać Burgers - Szczecin
  • Restauracja La Luna Szczecin
  • Nesebar kuchnia bałkańska
  • Novotel Szczecin Centrum
  • Palmyra Restauracja
  • Pesto Szczecin
  • PIATTO_Szczecin
  • Pizzeria Pablo Szczecin
  • Restauracja Lokalna Szczecin
  • Sowa Restauracja Szczecin
  • Restauracja Sake SUSHI&THAI
  • SAME SUSHI
  • Sushi & Pizza house Szczecin
  • The Greek Ouzeri
  • The Kitchen Meet & Eat
  • Tokyo Sushi'n'Grill
  • Tutaj - klubokawiarnia
  • Winestone Szczecin
  • Ziemniak i Spółka
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński