Emocjonalny odcinek “Kuchennych Rewolucji” w Szczecinie. Jak...

    Emocjonalny odcinek “Kuchennych Rewolucji” w Szczecinie. Jak zmieniła się restauracja? [ZDJĘCIA, WIDEO]

    am

    Głos Szczeciński

    Aktualizacja:

    Głos Szczeciński

    Emocjonalny odcinek “Kuchennych Rewolucji” w Szczecinie. Jak zmieniła się restauracja? [ZDJĘCIA, WIDEO]
    1/33
    przejdź do galerii
    Bałagan, kłamstwa i skandal podczas finałowej kolacji - odcinek “Kuchennych Rewolucji” ze szczecińską restauracją w roli głównej, nie obył się bez emocji. Jak Magda Gessler, słynna restauratorka zmieniła lokal?


    Szczecińscy fani Magdy Gessler czekali na ten odcinek naprawdę długo. Pierwsze informacje o tym, że “Kuchenne Rewolucje” zawitały do miasta pojawiły się już w połowie marca. Do metamorfozy zakwalifikowała się restauracja Rozmaryn. Przebieg programu był trzymany w ścisłej tajemnicy, aż do wczoraj.

    Show otworzyła sentymentalna historia właściciela restauracji, który z pasji do gotowania zdecydował się otworzyć lokal w centrum miasta. Kuchnia miała być gastronomiczną alternatywą inspirowaną włoskimi smakami z autorską piekarnią, a okazała się klapą. Ostatnią deską ratunku stała się Gessler.

    Rozmaryn po Kuchennych rewolucjach [OPINIE, MENU, CENY]

    Pierwsze dosadne uwagi restauratorki pojawiły się już podczas degustacji - przeładowane menu, nieświeże produkty, dania niskiej jakości, niewłaściwy sposób serwowania posiłków, brak smaku. Prawdziwe gromy posypały się jednak w czasie inspekcji zaplecza. Gessler na widok panującego tam bałaganu wpadła w szał i wysłała właściciela po środki czyszczące do sklepu. Mimo tego konieczna była interwencja profesjonalnej ekipy sprzątającej. Restauratorka zarzuciła też właścicielowi - oszukiwanie gości i zatrudnianie niedoświadczonego personelu.

    Pierwszą decyzją Gessler było zachowanie dawnej nazwy i reaktywowanie autorskiej piekarni. Kolejną, zatrudnienie doświadczonego szefa kuchni, który miał zająć się nie tylko kuchnią i menu, ale też przeszkoleniem pracowników. Delikatne zmiany dotknęły wystrój lokalu - industrialny styl został nieco ocieplony, a diametralne tyczyły się karty dań.

    Wszystko szło dobrze, aż do momentu finałowej kolacji, na której Gessler odkryła, że właściciel Rozmarynu próbował zaoszczędził na serze i zamiast parmezanu, kupił produkt seropodobny. Gwiazda w wulgarnych słowach określiła tę sytuację jako skandal i zupełny brak poszanowania gości.

    Po kilku tygodniach Magda Gessler wróciła do restauracji na kontrolę. Jednym z degustowanych dań był Bebe Kurczak, który zdobył aprobatę gwiazdy. Ostatecznie po wielu kontrowersjach lokal pomyślnie zaliczył “Kuchenne Rewolucje”.

    Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje w Szczecinie. Kucharka wzruszona reakcją fanów




    Magda Gessler spotkała się z fanami w Szczecinie [ZDJĘCIA, WIDEO]




    Magda Gessler - nawet ona nie pomogła. Te restauracje są zamknięte po Kuchennych rewolucjach


    Czytaj treści premium w Głosie Szczecińskim Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze

    Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

    Polub nas na Facebooku

    Zdjęcia ze Szczecina

    Wideo ze Szczecina

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    GS24 poleca:

    Osobowość Roku 2018 - zgłoś swoje propozycje nominacji

    Osobowość Roku 2018 - zgłoś swoje propozycje nominacji

    Piłkarz Roku 2018. Wybieramy najlepszych piłkarzy w regionie

    Piłkarz Roku 2018. Wybieramy najlepszych piłkarzy w regionie

    SPORTOWY SUKCES ROKU | Głosowanie zakończone poznaj laureatów

    SPORTOWY SUKCES ROKU | Głosowanie zakończone poznaj laureatów