Od 18 maja, w ramach 3. etapu odmrażania polskiej gospodarki, właściciele restauracji, kawiarni i barów mogli wznowić działalność i przyjmować w swoich lokalach gości.
Klienci mogą znów odwiedzać ulubione knajpki i jeść na miejscu. Wszystko to na nowych zasadach. Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.:
- limit osób w lokalu (na 1 osobę musi przypadać co najmniej 4 m2);
- dezynfekcja stolika po każdym kliencie;
- zachowanie 2 m odległości między stolikami. Blaty mogą być odsunięte od siebie o 1 m pod warunkiem, że stoliki oddzieli się dodatkowo przegrodami o wysokości minimum 1 m ponad blat stolika;
- zachowanie dystansu 1,5 m od gości siedzących przy osobnych stolikach;
- noszenie maseczek oraz rękawiczek przez kucharzy oraz obsługę lokalu gastronomicznego.
Goście restauracji mogą zdjąć maseczki, jeśli siedzą już przy stolikach.
Wspieramy Lokalny Biznes!
ZOBACZ TAKŻE:
Bądź na bieżąco i obserwuj:
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera
Wideo