Od 18 maja, w ramach 3. etapu odmrażania polskiej gospodarki, właściciele restauracji, kawiarni i barów mogli wznowić działalność i przyjmować w swoich lokalach gości.
Klienci mogą znów odwiedzać ulubione knajpki i jeść na miejscu. Wszystko to na nowych zasadach. Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.:
- limit osób w lokalu (na 1 osobę musi przypadać co najmniej 4 m2);
- dezynfekcja stolika po każdym kliencie;
- zachowanie 2 m odległości między stolikami. Blaty mogą być odsunięte od siebie o 1 m pod warunkiem, że stoliki oddzieli się dodatkowo przegrodami o wysokości minimum 1 m ponad blat stolika;
- zachowanie dystansu 1,5 m od gości siedzących przy osobnych stolikach;
- noszenie maseczek oraz rękawiczek przez kucharzy oraz obsługę lokalu gastronomicznego.
Goście restauracji mogą zdjąć maseczki, jeśli siedzą już przy stolikach.
Nowe zasady w restauracji i u fryzjera. Sprawdź, co się zmie...
Wspieramy Lokalny Biznes!
ZOBACZ TAKŻE:
Bądź na bieżąco i obserwuj:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?