3 z 16
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem

fot. Pixabay
Nowe zasady w restauracji i u fryzjera. Sprawdź, co się zmienia od 18 maja!
Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.:
- limit osób w lokalu (na 1 osobę musi przypadać co najmniej 4 m2);
- dezynfekcja stolika po każdym kliencie;
- zachowanie 2 m odległości między stolikami. Ważne! Blaty mogą być odsunięte od siebie o 1 m pod warunkiem, że stoliki oddzieli się dodatkowo przegrodami o wysokości minimum 1 m ponad blat stolika;
- zachowanie dystansu 1,5 m od gości siedzących przy osobnych stolikach;
- noszenie maseczek oraz rękawiczek przez kucharzy oraz obsługę lokalu gastronomicznego.
Ważne! Goście restauracji mogą zdjąć maseczki, jeśli siedzą już przy stolikach.
Przejdź do kolejnych zasad --->