MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 17
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.:...
fot. Pixabay

Nowe zasady w restauracji i u fryzjera. Sprawdź, co się zmienia od 18 maja!

Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.:
- limit osób w lokalu (na 1 osobę musi przypadać co najmniej 4 m2);
- dezynfekcja stolika po każdym kliencie;
- zachowanie 2 m odległości między stolikami. Ważne! Blaty mogą być odsunięte od siebie o 1 m pod warunkiem, że stoliki oddzieli się dodatkowo przegrodami o wysokości minimum 1 m ponad blat stolika;
- zachowanie dystansu 1,5 m od gości siedzących przy osobnych stolikach;
- noszenie maseczek oraz rękawiczek przez kucharzy oraz obsługę lokalu gastronomicznego.

Ważne! Goście restauracji mogą zdjąć maseczki, jeśli siedzą już przy stolikach.

Przejdź do kolejnych zasad --->

Zobacz również

Trwa budowa SDS 2.0. Pierwsze nadziemne kondygnacje już widoczne [ZDJĘCIA]

Trwa budowa SDS 2.0. Pierwsze nadziemne kondygnacje już widoczne [ZDJĘCIA]

Pięć organizacji z powiatu polickiego otrzymało wsparcie ze "Społecznika"

Pięć organizacji z powiatu polickiego otrzymało wsparcie ze "Społecznika"

Polecamy

Masz problemy z połykanie tabletek? Wypróbuj te sposoby

GORĄCY TEMAT
Masz problemy z połykanie tabletek? Wypróbuj te sposoby

Zdrowy izotonik na upały? Wybierz go spośród naturalnych napojów

TYLKO U NAS
Zdrowy izotonik na upały? Wybierz go spośród naturalnych napojów

Jest twarzą polskiego rocka. Zanim zaczął śpiewać był budowlańcem

Jest twarzą polskiego rocka. Zanim zaczął śpiewać był budowlańcem