3 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.:...
fot. Pixabay

Nowe zasady w restauracji i u fryzjera. Sprawdź, co się zmienia od 18 maja!

Wśród wymogów i zaleceń dla gastronomii są m.in.:
- limit osób w lokalu (na 1 osobę musi przypadać co najmniej 4 m2);
- dezynfekcja stolika po każdym kliencie;
- zachowanie 2 m odległości między stolikami. Ważne! Blaty mogą być odsunięte od siebie o 1 m pod warunkiem, że stoliki oddzieli się dodatkowo przegrodami o wysokości minimum 1 m ponad blat stolika;
- zachowanie dystansu 1,5 m od gości siedzących przy osobnych stolikach;
- noszenie maseczek oraz rękawiczek przez kucharzy oraz obsługę lokalu gastronomicznego.

Ważne! Goście restauracji mogą zdjąć maseczki, jeśli siedzą już przy stolikach.

Przejdź do kolejnych zasad --->

Zobacz również

Jesień nad Bałtykiem. Choć mgliście i nostalgicznie, wciąż jest pięknie [ZDJĘCIA]

Jesień nad Bałtykiem. Choć mgliście i nostalgicznie, wciąż jest pięknie [ZDJĘCIA]

Luksusowy dom Kasi Cichopek i Macieja Kurzajewskiego. Nie oszczędzali na remoncie

Luksusowy dom Kasi Cichopek i Macieja Kurzajewskiego. Nie oszczędzali na remoncie

Polecamy

ABC sadzenia kwiatów cebulowych. O co zadbać, by wiosną mieć mnóstwo kwiatów?

ABC sadzenia kwiatów cebulowych. O co zadbać, by wiosną mieć mnóstwo kwiatów?

Niedzielne poranki wokalne w Akademii Sztuki w Szczecinie

Niedzielne poranki wokalne w Akademii Sztuki w Szczecinie

Tym osobom ZUS wstrzymał wypłatę świadczenia 500 plus

Tym osobom ZUS wstrzymał wypłatę świadczenia 500 plus

Dodaj ogłoszenie