Nazwa „Bombay” jest nieprzypadkowa. To miasto dzieciństwa pani Anity, które przywołuje dobre wspomnienia. Dodatkowo w dosłownym tłumaczeniu Bom-bay oznacza „dobrą zatokę”.
Teraz goście restauracji to głównie stali bywalcy. Często przychodzą tu całymi pokoleniami – najpierw stołowali się tu w młodości, potem zaczęli przychodzić z dziećmi, a teraz nawet z wnuczętami. W Bombay’u często świętują różne ważne, rodzinne uroczystości. I nie ma się czemu dziwić. Hinduskie dania są znakomite do jedzenia w towarzystwie, gdyż tradycyjny posiłek składa się z wielu potraw. Typowe rodzinne menu w Indiach to: stosowane mięsa, drób, ryby, duszone warzywa, soczewica, dużo ryżu i kilka specjalnych domowych "chlebów".
Chcecie dowiedzieć się jak wygląda serce restauracji Bombay czyli kuchnia? Jak przygotowuje się tu potrawy? Których koniecznie trzeba spróbować? Koniecznie obejrzyjcie dzisiejszy odcinek programu Strefa Smaku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?