Jak zapowiadają organizatorzy - czas na edycję, gdzie na pierwszym planie staje zmysł węchu. Słodkie nuty wanilii, krzykliwy zapach świeżej mięty, delikatna woń pieczonej ryby - każdy z tych aromatów ma swoją opowieść. I o tym właśnie będzie najbliższa edycja Restaurant Weeka - #FoodSmellsGood.
- Blisko 400 znakomitych restauracji, znanych z wyjątkowej kuchni, przeniesie wszystkich Gości zarówno w dalekie zakątki świata gdzie aromaty przyprawiają o zawrót głowy, ale też do domów naszych babć i rodziców, dzięki którym zapach powoduje nostalgiczne powroty do najpiękniejszych momentów dzieciństwa. Koniecznie sprawdźcie menu tej edycji i przygotujcie się na najbardziej pachnącą edycję festiwalu - zaznacza Marcin Wawrzeń, dyrektor festiwalu.
Festiwalowe menu tradycyjnie obejmie trzydaniowe menu w promocyjnej cenie 69 zł. W tym roku do wydarzenia przystąpiło 25 lokali ze Szczecina. Wśród nich można wymienić:
- Bona Pasta,
- Dobre Rzeczy,
- Jin Du,
- Kresowa,
- La Luna,
- Restauracja Niemożliwe,
- Tutto Bene i wszystko dobrze.
Rezerwacji można dokonać na: www.RestaurantWeek.pl. Wydarzeniem w Szczecinie kieruje Justyna Hof, prekursorka kolacji sąsiedzkich w Szczecinie, a także współautorka bloga eintopf.pl.
Sonda - Czy Polacy chcą amerykańskiej elektrowni atomowej w Polsce?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?