Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pyszna pieczeń z jelenia

Piotr Jasina
Karczma to lokal z tradycją, funkcjonujący na rynku już od 12 lat. Sieć pod tym samym szyldem dopełniają restauracje w Świnoujściu, Kliniskach, czy Brzozowie.

Karczma Polska „Pod Kogutem” jest częścią gastronomicznej sieci tworzonej przez The Best Restaurants.
Rafał Oszczak, menadżer sieci restauracji zapewnia, że to lokal z tradycją, funkcjonujący na rynku już od 12 lat. Wspominaną sieć pod tym samym szyldem dopełniają restauracje w Świnoujściu, Kliniskach, czy Brzozowie.

Atutem Karczmy są tradycyjne dania, takie jak golonka, kaczka, zraz wołowy, strawy mączne własnego wyrobu, żur staropolski. Gościom oferowany jest również smalec własnego wyrobu i ogórki kiszone. Tym razem jednak do konkursu Nasze Dobre z Pomorza Karczma zgłosiła pieczeń z jelenia w sosie kurkowym podawaną z jarzynami gotowanymi i ziemniakami z wody. Dziczyzna jest ważną częścią dań w karcie jesiennej.

Rafał Oszczak podkreśla, że dziczyzna jest mięsem bardzo wysokiej jakości, bardzo zdrowym. Zawiera znacznie mniej tłuszczu niż mięsa zwierząt hodowlanych. A przez to jest mniej kaloryczna.

Szefowie kuchni Karczmy pod Kogutem dania z jelenia czy dzika serwują klientom już od dłuższego czasu. Lokal ma swoich stałych smakoszy dziczyzny. Chętnie spożywają np. schab z dzika z grzybami, który w karcie kryje się pod nazwą „Smaczny i świeży dzik z Białowieży”.

Pamiętajmy jednak, że Karczma Polska „Pod Kogutem” to również tradycyjne trunki (miodula staropolska, śliwowica). To także obiady domowe (dwudaniowe) serwowane po bardzo atrakcyjnych cenach.

Karczma mieści się w centrum miasta. Słuchamy w niej polskiej muzyki. Lokale sieci The Best Restaurants nie tylko koncentrują się na przysmakach rodzimej kuchni. Wystrój restauracji też jest charakterystyczny. Meble rodem z dawnych karczm, drewniane, filary z drewnianych belek, wiejskie i dworskie akcesoria, drewniane figurki, koguty itd. Tak scenografia tworzy bardzo specyficzną atmosferę. The Bes Restaurants, do której należy Karczma Polska „Pod Kogutem” jest w pełni polską firmą. Działa w szeroko pojętej branży gastronomicznej. Jej właściciele od 12 lat z sukcesem łączą pasję, wiedzę i doświadczenie, zdobywając uznanie klientów.

Misja firmy jest bardzo czytelna: chodzi o stworzenie silnej ogólnopolskiej marki oraz spełnienie najwyższych wymagań klientów.
Co wyróżnia firmę? Szybkość działania oraz wysoka jakość oferowanych usług - zapewniają właściciele. -Umiejętność otwierania nowych restauracji poparta wieloletnim doświadczeniem na rynku.

Posiadają bardzo duże zaplecze kadrowe, ponad 300 pracowników o wysokich kwalifikacjach, co czyni ich liderem na rynku zachodniopomorskim.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Pyszna pieczeń z jelenia - Głos Koszaliński

Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński