Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Manufaktoria przy Rayskiego. Wędliny takie jak dawniej

red.
Smak, jakość i piękny wygląd, mistrzowie wyrobów masarniczych punktu Manufaktoria doskonale wiedzą, jak trafić w gusta mieszkańców Szczecina. W oparciu o unikatowe receptury tworzą wędliny takie jak dawniej. Wszystkie oferowane wyroby są bezglutenowe. O szczegółach opowiedziała nam Aneta Sadłowska, przedstawicielka firmy.

Wysokiej jakości wędliny i kiełbasy produkowane zgodnie z tradycją masarską, to dziś rzadkość na rynku. To z tego powodu zdecydowali się państwo uruchomić swój punkt?

– Dokładnie tak. Przy ulicy G.L. Rayskiego 26/1 działamy przeszło 12 lat. Zauważyliśmy duże zapotrzebowanie rynku na wysokiej jakości wędliny i kiełbasy produkowane zgodnie z tradycją masarską. Podjęliśmy wyzwanie. Głęboki i bogaty smak, a także piękny wygląd, nasze wędliny zawdzięczają tradycyjnym sposobom przygotowania, specjalnie wyselekcjonowanemu surowcowi oraz wędzeniu naturalnym dymem, bez wykorzystania specjalistycznych dodatków chemicznych.

O jakich produktach dokładnie mowa?

– W naszej ofercie znajduje się cała gama wyrobów takich jak wędzonki wieprzowe, wołowe, a także z indyka, nasz asortyment to również kiełbasy, pasztety i salceson. Oferta od 2010 roku zwiększyła się i to znacznie. Zaczynaliśmy z dziewięcioma wyrobami teraz mamy ich ponad pięćdziesiąt. Koncentrujemy się na zadowoleniu klientów, zwracając uwagę na ich potrzeby i upodobania.

Czy przez tyle lat na rynku klienci wyrobili sobie własne upodobania? Mają ulubione wyroby?

– Wszystkie nasze wędliny cieszą się ogromnym zainteresowaniem klientów. Każdy znajduje u nas coś dla siebie. Wytwarzamy wiele wędlin o ciekawym smaku i recepturze.
Nowości w Manufaktorii to słonina wędzona w papryce, pieczeń wieprzowo-wołowa, noga wędzona zagrodowa z Podlasia (z chowu bezantybiotykowego z certyfikatem).

Produkt znajdziemy tylko w punkcie przy Rayskiego czy również w innych sklepach na terenie miasta?

– Nasze wyroby trafiają do osób indywidualnych, restauracji oraz sklepów ze zdrową żywnością. Więc tak, można je znaleźć jeszcze w innych punktach w mieście.

Czy trzeba być smakoszem, aby docenić jakość państwa produktów?

– Naszymi smakoszami wędlin są osoby ceniące jakość i smak wędliny oraz trwałość produktów. Kładziemy nacisk na perfekcje nie tylko w zakresie produkcji, ale także i sprzedaży. Myślę, jednak, że każdy z nas ma w sobie coś z prawdziwego smakosza i każdy rozpozna swój smak.

White Glow Into The Deep Sea Desktop Wallpaper - 5

Czy prócz pozytywnych opinii i uznania, działalność może poszczycić się jeszcze innymi osiągnięciami?

– Nasze wyroby doczekały się wyróżnień i nagród jako produkty najwyższej jakości z Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego. Otrzymaliśmy też liczne dyplomy biorąc udział w różnych plebiscytach. Najważniejsze jest dla nas to, że mamy stałych klientów, którzy doceniają nasze wyroby i powracają, aby cieszyć się smakiem i zapachem wyrobów takich jak dawniej.

Manufaktoria
Szczecin, ul. G. L. Rayskiego 26/1
Pn.-pt. od 7:00 do 18:00 | Sobota od 7:00 do 14:00

od 7 lat
Wideo

Krzysztof Bosak i Anna Bryłka przyjechali do Leszna

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński