Do ostatniej chwili będzie starał się działać zakład garmażeryjny Proeko. W Stargardzie jego produkty dostać można w pierogarni przy ul. Andersa 27a i w sklepie mięsnym przy al. Żołnierza 6.
- W piątek przyjmujemy zamówienia na wszelkiego rodzaju pierogi, krokiety i uszka - mówi Marek Napora, właściciel Proeko. - Jesteśmy gotowi, ale w sobotę będzie ryzyko.
Centralna Kuchnia przy Broniewskiego do wczoraj przyjmowała zamówienia na pierogi, uszka i krokiety. Dziś, w piątek, jest czynne od 7 do 15, ale nie ma gwarancji, że dostanie się niezamówione wcześniej potrawy. W sobotę jest już nieczynne. Od godziny 7 do 12 czynny będzie w sobotę sklep Pierożki Stargardzkie przy Wojska Polskiego 41 (róg Limanowskiego). Dziś działa od 7 do 18. Można tam kupować wyroby garmażeryjne, ale także pieczywo i świąteczne ciasta - struclę makową i serową, babkę piaskową oraz drożdżowe.
- W piątek będą pierogi, uszka i paszteciki - wymienia Mirela Łosiewicz. - Morszczuk w cieście, ryba po grecku, śledź w oleju. Praktycznie do końca będzie można zaopatrzyć się w ciasta w cukierni Michael przy ul. Krzywoustego. W sobotę czynne będzie od 5.30 do 16. Najwięcej zamówionych zostało tam makowców, serników i tortów.
Nie powinno jednak być problemu z zakupem tych ciast bez wcześniejszego zamówienia. W sobotę co najmniej do południa czynny będzie sklep przy firmie piekarniczej Zenona Skrzypczaka na ul. Sikorskiego 18. Będzie tam można zaopatrzyć się w świeże pieczywo i ciasta.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?