2/12

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Pomysły na wege grilla: #10 FASZEROWANE PIECZARKI

Składniki:

> 7 pieczarek portobello
> 100 g sera z niebieską pleśnią
> 50 g tartej mozzarelli
> pół cebuli
> 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
> pieprz
> olej rzepakowy


Przepis:

1. Z pieczarek odcinamy nóżki.

2. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy pokrojone w drobną kostkę nóżki pieczarek i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, smażymy do zrumienienia.

3. Po ostudzeniu dodajemy do tego małe kawałki sera pleśniowego, mozzarellę, świeżo zmielony pieprz i natkę.

4. Na rozgrzany grill kładziemy pieczarki od strony blaszek, grillujemy 10 minut.

5. Po tym czasie odwracamy grzyby, napełniamy je farszem i grillujemy kolejne 10 minut.

źródło: www.smaker.pl Wróć do artykułu

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3