Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...

Vege grill w sam raz na upały: przepisy na zdrowe dania z rusztu. Alternatywa dla tłustego grilla mięsnego

Pomysły na wege grilla: #9 SZPARAGI W CYTRYNOWEJ CUKINII

Składniki:

> 1 pęczek zielonych szparagów
> 1 cukinia
> 1 cytryna
> 2 łyżki oliwy
> 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu


Przepis:

1. Przy pomocy obieraczki cukinię obrać na szerokie, cienkie obierki. Obierać tylko miąższ cukinii, wnętrze z pestkami wyrzucić.

2. Cukiniowe obierki przełożyć do miseczki. Cytrynę otrzeć ze skórki i wycisnąć sok, dodać do obierek razem z oliwą i czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszać i odstawić na bok na 5 – 15 minut.

3. W międzyczasie szparagi umyć, osuszyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać do połowy wysokości. Każdego szparaga owijać w paski cukinii, następnie odkładać na blachę do pieczenia.

4. Kiedy wszystkie będą gotowe, ułożyć na tacce grillowej. Piec do zarumienienia, pamiętając, by obrócić szparagi na drugą stronę.

5. Gorące obsypać solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

źródło: www.jadlonomia.com

Zobacz również

Poznaj lepiej AI już w tę niedzielę podczas Social Town!
Materiał informacyjny

Poznaj lepiej AI już w tę niedzielę podczas Social Town!

Kłopotliwy przystanek w Limanowej wysprzątany. Właścicielka gruntu wezwała policję

Kłopotliwy przystanek w Limanowej wysprzątany. Właścicielka gruntu wezwała policję

Polecamy

5 polskich tradycji zachwyciło ekspertów! Warto zobaczyć je na własne oczy

5 polskich tradycji zachwyciło ekspertów! Warto zobaczyć je na własne oczy

Mieszańcy testowali aquapark, teraz Fabryka Wody testuje ich cierpliwość

NOWE
Mieszańcy testowali aquapark, teraz Fabryka Wody testuje ich cierpliwość

Piotr Klepczarek i Mariusz Misiura przyjęci na kurs na licencję UEFA Pro

Piotr Klepczarek i Mariusz Misiura przyjęci na kurs na licencję UEFA Pro