Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Rozpoczął się festiwal sztuki restauracyjnej w Szczecinie. Co będzie można zjeść?

Patronat MM Trendy
Propozycja dania głównego od Restauracji Sowa, czyli gołąbek z młodej kapusty z czarnym ryżem i warzywami, podany ze smażonym boczniakiem, paloną sałatą rzymską i młodą marchewką
Propozycja dania głównego od Restauracji Sowa, czyli gołąbek z młodej kapusty z czarnym ryżem i warzywami, podany ze smażonym boczniakiem, paloną sałatą rzymską i młodą marchewką materiały prasowe
Aż do 31 lipca w Szczecinie potrwa festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Na miłośników kulinarnych doznań czekają propozycje czterech lokalnych restauracji.

Wątłusz, wędzony węgorz i młoda polska kapusta czy też konfitowany francuski gołąb lub mozaika z łososia otoczona ziołami i jarskie ceviche podane z zieloną tapioką. To początek długiej listy kulinarnych propozycji lokalnych szefów kuchni w ramach festiwalu.

Co warto zaznaczyć, tym razem organizatorom zależy nie tylko na zaskoczeniu smakami, ale i gościnnością wyrażoną właśnie z poziomu talerza. Co to znaczy? - Chodzi przede wszystkim o przyjacielską i relacyjną obsługa - wyjaśnia przedstawiciel. - To pełnia doświadczenia, dzięki której gość czuje, że wizyta w restauracji jest karmieniem emocji na każdym poziomie – talerza, atmosfery, obsługi. Gość jest najważniejszy.

Sprostać temu zadaniu zdecydowały się cztery restauracje w Szczecinie. Wśród nich są:

  • Restauracja Karkut
  • Restauracja Sowa
  • Kresowa (w dwóch wariantach menu)
  • Sushi&Pizza House

Każdy z lokali ma do zaproponowania obszerne menu degustacyjne składające się z pięciu lub trzech dań oraz koktajlu. Całe doświadczenie zaplanowano na 120 minut. Rezerwacji można dokonać na www.FineDiningWeek.pl.

Festiwal Fine Dining Week odbywa się w największych miastach Polski: Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie, Wrocławiu, oraz na Śląsku, w Szczecinie i Łodzi. Łącznie swoje popisowe menu przygotuje blisko 100 restauracji.

W Szczecinie nad całą akcją czuwa Justyna Hof, współautorka bloga Eintopf, a także kolacji sąsiedzkich.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński