Jadłodzielnia składa się z lodówki oraz regału, które znajdują się w SDM Korab, na 3 piętrze w holu koło windy.
- Postanowiliśmy otworzyć pierwszą jadłodzielnię z uwagi na rosnące zapotrzebowanie na tego typu miejsce. Na grupach studenckich często pojawiały się wpisy o tym, że mieszkańcy danego akademika mogą odebrać z kuchni jedzenie, które ktoś zostawił. Jedzenie przekazywano sobie, kiedy ktoś wyjeżdżał do rodziny na weekend czy na praktyki na statku. Pierwszy punkt cieszył się dużą popularnością więc uruchomiliśmy kolejny - mówi Nikola Chrzanowska, wiceprzewodnicząca ds. dydaktyki Parlamentu Studentów Politechniki Morskiej w Szczecinie.
Studenci muszą pamiętać, aby własne wyroby szczelnie zapakować i oznaczyć datą przygotowania. Ponadto należy sprawdzić, czy nowe, nieotwarte produkty, które chcecie zostawić nie są przeterminowane. W jadłodzielni nie można zostawiać surowego mięsa, produktów przeterminowanych, napoczętych oraz alkoholu.
Jadłodzielnia powstała we współpracy Parlamentu Studentów Politechniki Morskiej w Szczecinie, Działu Rozwoju oraz Osiedla
Akademickiego.
Reklamy "na celebrytę" - Pismak przeciwko oszustom
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?