- Uważam, że mieliśmy najciekawsze stoisko ze wszystkich regionów - uważa Jarosław Rzepa, wicemarszałek. - W tym roku postawiliśmy na inną koncepcję. Przewodnim tematem były kulinaria, ale połączone także z turystyką. Uzdrowiska ze Świnoujścia i Kołobrzegu ciekawie prezentowały swoje walory.
W berlinie pokaząło się dziewięciu naszych producentów. Wśród nich producenci win z Winnicy Turnau w Baniewicach, piwa Colberg warzonego według tradycyjnej receptury i wędlin (firmy Bohun S.A.).
Pokazały się też Uzdrowisko Kołobrzeg oraz Uzdrowisko Świnoujście oraz Hotel Leda SPA, który częstował przekąskami na bazie zachodniopomorskich produktów lokalnych i tradycyjnych (śledziami bałtyckimi i pstrągami z Gospodarstwa Rybackiego Zielenica).
Obecna była również Szczecińska Fabryka Wódek STARKA (szkoda że nie widać jej wyrobów na szczecińskim rynku). Nie zabrakło również miodów prezentowanych przez Pasiekę Miody Jana oraz Gospodarstwo Pasieczne Buckfast.
Polecamy na gs24.pl:
- Sprawdź, czy zdałbyś na prawo jazdy
- Szczecin: W niedzielę 25. finał WOŚP na Łasztowni [program]
- Alarm smogowy w Polsce. A jak jest w Szczecinie i regionie?
- Policjanci przebrani za anioły na Orszaku Trzech Króli w Szczecinie. Jest pierwsza ofiara awantury
- Zobacz zdjęcia lotnicze odcinka drogi S6 Goleniów – Kiełpino
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?