Co na szybkie śniadanie przed szkołą? Polecamy sprawdzone przepisy
Śniadanie dla ucznia powinno być pożywne, sycące i smaczne. To podstawa dobrze zaczętego dnia. Zebraliśmy najciekawsze pomysły na szybkie śniadania do zjedzenia...
Ślinka cieknie na dania z gier? Teraz też w twojej kuchni
Przenieś część ulubionych gier do prawdziwego życia, czyli książki z przepisami z gier to znakomity sposób na zasmakowanie innych uniwersów. To też pomysł na...
W gminie Sławno wysyp grzybów. Zobacz króla grzybobrania 2023!
Rekordzista - król grzybobrania z gminy Sławno nazbierał prawie 33 kilogramy kurek i zbierać przestał, bo nie miał jak ich zabrać. Kurki zostały zebrane w...
Najciekawsze restauracje w Polsce. Musisz odwiedzić te miejsca! [LISTA]
W XXI wieku w restauracji nie chodzi o to, żeby się wyłącznie najeść. Właściciele lokali dbają o to, aby każdy szczegół tego doświadczenia był dopieszczony. W...
Dobry, bo polski, czyli jak kebab został naszym daniem narodowym
Pięć milionów Polaków sięga codziennie po kebaba. Nie tylko w sezonie letnim to najpopularniejsze danie na Pomorzu. I nikogo nie zniechęca fakt, że kebaba w...
Meduza, zimne nóżki i śledzik do kieliszka. Przypominamy zagrychę z PRL-u
Szczególną rolę jedzeniu „pod wódeczkę” nadano w okresie PRL-u. Zagrycha w postaci zimnych nóżek czy sałatki śledziowej wiodła prym podczas spotkań rodzinnych i...
Łyżka kuchenna została skażona rakotwórczą substancją! GIS wycofuje ją ze sprzedaży
Główny Inspektorat Sanitarny wycofuje ze sprzedaży łyżkę kuchenną przeznaczoną do przygotowywania żywności. Produkt został skażony toksyczną i rakotwórczą...
Sztućce z drewna nie tak bezpieczne. UE wprowadza zmiany w opakowaniach do żywności
Od 1 sierpnia w życie wchodzi nowelizacja unijnego rozporządzenia dotyczącego wytycznych stosowania tworzyw sztucznych. Chodzi o wykluczenie z kontaktu z...
Co jedli powstańcy warszawscy? Zupa plujka była na wagę złota
Powstanie Warszawskie rozpoczęło się 1 sierpnia i trwało przez 63 dni. Młodzi warszawiacy chcieli odzyskać wolność. Niestety przez większość dni powstańcy nie...
Fatalna jakość kebabów w Polsce. Tragiczne wyniki kontroli
Polska kebabami stoi, lecz niestety ich jakość jest coraz gorsza. Nieprawidłowości związane z jakością dań jakością wykryto w 8 na 10 sprawdzonych punktów...
Najlepsze lodziarnie w Szczecinie według internautów. Sprawdź czy znasz te miejsca
Pierwsze ciepłe dni oznaczają, że czas wybrać się na na lody. No bo kiedy, jak nie w pełnym słońcu smakują najlepiej? Lodziarnie w Szczecinie prześcigają się w...
Tę nalewkę zrobisz tylko teraz. Czereśniówkę stosuj przy bólach stawów i alergii
Nalewka z czereśni wspomaga leczenie zapalenia stawów i alergii, sprawdza się też m.in. przy niestrawności. Leczniczy trunek przygotujesz tylko w sezonie, bo...
Biją na głowę kiszone i małosolne! Zobacz przepis na ogórki watykańskie
Ogórki watykańskie mają wyśmienity słodko-kwaśny smak i są apetycznie chrupiące. Zdecydowanie stanowią stanowi silną konkurencję dla tradycyjnych ogórków...
Poznajesz te produkty? To marki spożywcze, które przetrwały PRL. Zobacz, czy je znasz
Cytronada, polo cockta, szampan mleczny... Jest wiele produktów i marek, niegdyś popularnych, które nie przetrwały siermiężnych czasów komuny w Polsce. Ale są...
Miała być malarką, została gwiazdą TV. Los nie zawsze był dla niej łaskawy
Magda Gessler - jej nikomu nie trzeba przedstawiać! Charyzmatyczna prowadząca „Kuchennych Rewolucji” i innych programów poświęconych gotowaniu, jest popularna...
Jak Amerykanie jedzą hot dogi? Oto sposoby na wypełnienie podłużnej bułki
Amerykański Dzień Niepodległości przypada 4 lipca. To święto jest także określane jako Dzień Hot Doga. Na licznych festynach i w wesołych miasteczkach sprzedaje...
Apetyczna fasolka szparagowa na nowo. Zobacz pyszny przepis na danie z piekarnika
Upieczona fasolka szparagowa to dla wielu osób zaskakujące sposób na obiad. Zazwyczaj fasolka gotowana jest w wodzie i podawana z bułką tartą, podsmażoną z...
Ogórki małosolne - sprawdzony przepis, który musisz wypróbować
Ogórki małosolne to pyszna i zdrowa przekąska, którą zdecydowanie warto przygotować samodzielnie. Nie jest to trudne, ale warto zwrócić uwagę na kilka...
Rejbak, proziaki i gumiklyjzy. Smakowite podróże kulinarne po Polsce
Wiele osób podróżując podczas urlopu, wybiera miejsca, w których może zjeść intrygujące, regionalne dania. Kurpiowski rejbak, pierogi po lubelsku i podkarpackie...
Domowe lody ochłodzą w upał. Wypróbuj najlepsze przepisy!
Lody to chłodząca przekąska, która idealnie sprawdzi się w upał. Nie wszystkie są pełne cukru i kalorii – lekkie i zdrowe lody domowe możesz jeść nawet...
Co można zrobić z rabarbarem? Wypróbuj 7 przepisów na smakowite wypieki
Co można zrobić z rabarbarem? Zebraliśmy dla ciebie 7 najlepszych przepisów na pyszne ciasta i desery. To m.in. wyśmienite ciasto z budyniem, błyskawiczne...
Mrożenie żywności. Jak bezpiecznie przechowywać produkty w zamrażarce?
Zostało ci dużo jedzenia po obiedzie? Nie wyrzucaj go! Jest wiele produktów, które można bezpiecznie zamrozić, a później zjeść w dowolnym momencie. Dzięki temu...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 3 dni temu w kategorii Doradztwo finansowe
Dodano 6 dni temu w kategorii Naprawa AGD
Dodano tydzień temu w kategorii Przewóz osób
Dodano tydzień temu w kategorii Atrakcje turystyczne