Jak czytamy w opisie - nowa edycja festiwalu to opowieść o nowej gościnności, która obok doskonałych dań i kunsztu szefa kuchni determinuje całe doświadczenie kulinarne w restauracji.
- #NowaGościnność to profesjonalna, ale przede wszystkim, przyjacielska i relacyjna obsługa- wyjaśnia organizator. - To pełnia doświadczenia, dzięki której gość czuje, że wizyta w restauracji jest karmieniem emocji na każdym poziomie – talerza, atmosfery, obsługi. Gość jest najważniejszy. To idea tegorocznej edycji Fine Dining Week.
Goście w Szczecinie mogą w tym roku odwiedzić aż pięć restauracji. Są to:
- Restauracja Karkut
- Restauracja Sowa
- Kresowa (w dwóch wariantach menu)
- Sushi&Pizza House
Każdy z lokali ma do zaproponowania obszerne menu degustacyjne składające się z pięciu lub trzech dań oraz koktajlu. Całe doświadczenie zaplanowano na 120 minut. Rezerwacji można dokonać na www.FineDiningWeek.pl
Wydarzenie trwa do 31 lipca.
W Szczecinie nad całą akcją czuwa Justyna Hof, współautorka bloga Eintopf, a także kolacji sąsiedzkich.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?