Agata Siemiaszko
386 materiałów
Nalewka z aronii na odporność i przeziębienie. Przepis babci na aroniówkę
Nalewka z aronii pomaga wzmocnić odporność oraz złagodzić objawy przeziębienia i grypy, w tym kaszel, gorączkę i katar. Aroniówka jest bogatym źródłem...
Syrop z domowej apteczki babci na wzmocnienie odporności. Wystarczą 4 składniki
Domowy syrop z chrzanu, miodu i cytryny to babciny środek na budowanie w naturalny sposób odporności organizmu. Ta lecznicza mikstura to świetne źródło...
Kto powinien unikać produktów z czarnego bzu?
Czarny bez i jego zniewalający zapach wypełniają powietrze w maju i czerwcu. Piękne kwiaty i niesamowity aromat apteczki Pana Boga (bo tak dawniej był nazywany...
Bolą cię kości, cierpisz na bezsenność i masz gorączkę? To może być podstępna choroba
Dna moczanowa to bolesna choroba, która najczęściej dotyka mężczyzn po 60. roku życia oraz osoby z nadciśnieniem tętniczym, niewydolnością nerek oraz łuszczycą....
Jarzębiak obniży ciśnienie i złagodzeni objawy przeziębienia. Wypróbuj prosty przepis
Nalewka z jarzębiny to znakomite źródło beta-karotenu i witaminy C, silnych antyoksydantów chroniących organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników....
Na kupę, niestrawność i wiele innych. Wypróbuj prosty przepis na śliwowicę
Śliwowica, czyli nalewka ze śliwek, to leczniczy trunek, który jest polecany przy zaburzeniach trawienia, zaparciach czy pasożytach układu pokarmowego....
Nie tylko na balkon. Wypróbuj prosty przepis na nalewkę z kwiatów wrzosu
Wrzos zwyczajny to popularna roślina, która często służy jako jesienna ozdoba balkonu czy ogrodu. Te niepozorne, drobne kwiatuszki można wykorzystać także w...
Tego lepiej nie jedz na pusty żołądek. Unikniesz bólu brzucha
Czego lepiej nie jeść i nie pić na pusty żołądek? Bez wątpienia pełnowartościowe śniadanie powinno być codzienną rutyną. Niestety nie wszystkie produkty...
Złoto w płynie, czyli miodówka na odporność i nadciśnienie. Wypróbuj prosty przepis
Miód jest bogaty w witaminy i związki mineralne. Szczególnie chętnie sięgamy po niego w okresie jesienno-zimowym, dlatego dobrym pomysłem na jego wykorzystanie...
Trwa sezon na kurki. Oto 5 powodów, dla których warto jeść te grzyby
Kurki, inaczej nazywane pieprznikami jadalnymi, od dawna cenione są za niepowtarzalny smak i aromat. Często dodaje się je do sosów, jajecznicy i past...