Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tworzą pyszne pizze w Szczecinie nieprzerwanie od 1978 roku

Paulina Targaszewska [email protected]
Ulubionym daniem jest tradycyjna pizza na grubym cieście.
Ulubionym daniem jest tradycyjna pizza na grubym cieście. Andrzej Szkocki
Tutaj wszystko wykonuje się na miejscu - sosy, ciasto, farsz... Królują tylko krajowe wyroby. Na pizzę wpadają tu nawet ci, którzy już dawno na stałe wyjechali ze Szczecina. Są więc goście z Niemiec, Skandynawii a nawet Kanady.

Za co klienci tak kochają pizzę przygotowywaną w Piccolo? Przede wszystkim za wyśmienity smak, świeże składniki, neapolitański sos i przepyszne grube ciasto. Receptura przygotowywania tradycyjnej pizzy i sosu neapolitańskiego w Piccolo jest niezmienna od 1983 roku. Z czasem pojawiły jednak dodatkowe dania.

Choć karta menu w Piccolo się powiększyła, hitem wśród klientów wciąż jest tradycyjna pizza na grubym cieście. Rekordzista założył się z kolegami i zjadł 7,5 porcji pizzy na grubym cieście. Firma postawiła mu za to szampana. Teraz miłośnicy tradycyjnej pizzy mogą ją też zamówić w wersji XXL.

W lokalu można liczyć na specjalne promocje. Od poniedziałku do piątku w godzinach od 10 do 14 pizze, makarony, sałatki i bagietki są tańsze o 20 procent o ile zjemy je na miejscu w lokalu.

Przy zamówieniu 5 pizz na grubym cieście, 5 porcji spaghetti lub 5 porcji makaronu 6 porcja z pieczarkami lub 5 sosów neapolitańskich otrzymamy za darmo. A do trzech średnich pizz gratis dostaniemy sos lub margheritę.

Głosuj na najpopularniejsze lokale gastronomiczne w regionie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński