Będzie można spróbować kuchni z różnych zakątków Polski i świata. Skosztujemy potraw regionalnych, nie tylko z Pomorza Zachodniego, ale też m.in. z Kaszub, Małopolski czy Podhala.
Kulinarna podróż dookoła świata dzięki specjałom kuchni chińskiej, węgierskiej, bułgarskiej, włoskiej i kresowej.
Trafimy też do Francji - na "Jarmarku Francuskim" (14 stoisk) posmakujemy bagietek, serów i wędlin. Oczywiście, jak na morską imprezę przystało, nie zabraknie potraw rybnych.
Na uwagę zasługuje także Aleja Artystów, która jest miejscem unikatowych wyrobów rękodzielniczych. Będą i stoiska z pamiątkami z logo imprezy, gadżety marynistyczne, wydawnictwa żeglarskie, a nawet odzież żeglarska.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?