MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Paczkowaną wędlinę powinniśmy zjeść do 2 dni po otwarciu...
fot. Pxhere.com

Spleśniała śmietana, zjełczałe wędliny. Jak długo można przechowywać produkty w lodówce?

Kiełbasy i wędliny

Paczkowaną wędlinę powinniśmy zjeść do 2 dni po otwarciu opakowania. Podobną trwałośc mają świeże pasztety, kaszanki i salcesony.
Najtrwalsze są wędliny, kiełbasy suche i podsuszane, wędzone i pieczone. Schaby, polędwice, szynka i bekon poleżą nawet do tygodnia. Dobrze wysuszona kiełbasa wytrzyma nawet do miesiąca. Otwarte parówki zużywamy do tygodnia - nieotwarte poleżą 2 tygodnie.

Zobacz również

Zielone Świątki gminy Człuchów w Jęcznikach Małych

Zielone Świątki gminy Człuchów w Jęcznikach Małych

Przewietrz się na Olimpijskim – sportowy festyn AWF po raz kolejny zagościł na Polach

Przewietrz się na Olimpijskim – sportowy festyn AWF po raz kolejny zagościł na Polach

Polecamy

Otylia Jędrzejczak: Chcemy, by dzieci bawiły się rywalizacją

Otylia Jędrzejczak: Chcemy, by dzieci bawiły się rywalizacją

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Perfekcyjna, złota Zwolińska! Wielki dzień Polek na ME w Lublanie

Iga Świątek mistrzynią turnieju w Rzymie. Dwudziesty pierwszy tytuł rangi WTA

Iga Świątek mistrzynią turnieju w Rzymie. Dwudziesty pierwszy tytuł rangi WTA