Restauratorka ze Szczecina została doceniona za całokształt swoich osiągnięć. Jak wylicza serwis, szczecinianka z wykształcenia jest prawniczką, jednak gdy odkryła, że chce zagłębić się w świecie kulinariów, ukończyła prestiżową szkołę Le Cordon Bleu i wiele innych szkoleń, w tym m.in: w Institute Paul Bocuse w Lyonie.
Ponadto Iwona Niemczewska jest członkiem World Association of Chefs Societies, Klubu Szefów Kuchni, Chaine des Rotisseurs, Slow Food International, a także międzynarodowym sędzią kulinarnym. Jest trenerem polskich uczestników międzynarodowego konkursu World Skills i Euro Skills w konkurencji gotowanie.
ZOBACZ TEŻ:
W 2018 roku przewodnik Gault&Millau przyznał Iwonie Niemczewskiej tytuł najlepszej Kobiety Szefa, a w 2019 dostała tytuł Osobowości Kulinarnej Roku.
W zestawieniu, prócz szczecinianki, znalazły się m.in. Agata Wojda, zdobywczyni wyróżnienia Bib Gourmand przewodnika Michelin oraz tytułu Kobiety Szefa 2015 w pierwszej edycji żółtego przewodnika Gault&Millau Polska. Szerszej publiczności znana z autorskiego programu telewizyjnego Smaki Agaty. Ale też Malka Kafka, startuperka, restauratorka i promotorka zdrowego stylu życia. Stworzyła Tel Aviv Urban Food – sieć wegańskich restauracji z koszerną kuchnią Bliskiego Wschodu.
ZOBACZ TEŻ:
ZOBACZ TEŻ:
ZOBACZ TAKŻE: Zamknięte restauracje w Szczecinie. Te lokale zniknęły z rynku m.in. z powodu pandemii koronawirusa
ZOBACZ TEŻ: Polska gastronomia umiera. Tysiące osób straci pracę
Bądź na bieżąco i obserwuj:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?