MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Parzenie” na zimno to metoda pozwalająca na wydobycie z...
fot. Luis Reyes on Unsplash

Pyszne słodkie napoje, które nie tuczą? To możliwe!

Cold brew

„Parzenie” na zimno to metoda pozwalająca na wydobycie z liści niesamowitego smaku i aromatu oraz zachowanie maksymalnie dużo walorów odżywczych charakterystycznych dla herbaty. Cold brew można przygotować z każdego rodzaju herbaty (zielonej, czarnej, czerwonej), a nawet ze zmielonej kawy! Jedyne, czym trzeba dysponować to czas.

Do dzbanka (lub dużego słoika) należy wsypać ok. 1 łyżki liści na każde 250 ml zimnej wody. Tak przygotowaną miksturę trzeba przykryć talerzykiem i wstawić do lodówki na min. 3 godziny, a najlepiej całą noc. W ten sam sposób można przygotować również kawę. Proporcje to ok. 2 łyżeczki mielonych ziaren na szklankę. Do smaku można dodać stewii lub mleka.

Zobacz również

Klasyki na suwalskich ulicach

Klasyki na suwalskich ulicach

Święcenia diakonatu w Krostoszowicach. Robert Dubel już 25 diakonem w diecezji

Święcenia diakonatu w Krostoszowicach. Robert Dubel już 25 diakonem w diecezji

Polecamy

Bezbramkowy remis Pogoni w Mielcu. Podium też nie dla Portowców

Bezbramkowy remis Pogoni w Mielcu. Podium też nie dla Portowców

Sabalenka o drugim finale w dwa tygodnie ze Świątek: „Nie będę ostrożna, zaryzykuję”

Sabalenka o drugim finale w dwa tygodnie ze Świątek: „Nie będę ostrożna, zaryzykuję”

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało