Przepisy w zgodzie z tradycją

Wojciech Frelichowski
Produkty firmy „Hubart” powstają bez emulgatorów i zagęstników.Jednym z handlowych hitów „Hubarta” są serdelki drobiowe. Firma oferuje również wędzone elementy drobiowe, kiełbasy, polędwice i pieczenie
Produkty firmy „Hubart” powstają bez emulgatorów i zagęstników.Jednym z handlowych hitów „Hubarta” są serdelki drobiowe. Firma oferuje również wędzone elementy drobiowe, kiełbasy, polędwice i pieczenie
Coraz więcej konsumentów poszukuje produktów, które są wytwarzane w oparciu o tradycyjne receptury. Takie artykuły dostarcza firma Hubart, która specjalizuje się w produktach drobiarskich.

Przedsiębiorstwo usługowo-handlowe „Hubart” z Brus-kowa Wielkiego koło Słupska działa na rynku od 24 lat. Doświadczenie zdobyte przez ten czas, a także dbałość o wysoką jakość produktów, są doceniane przez tysiące klientów w regionie.

Początki nie były łatwe. Jak wspominają właściciele, w latach 90-tych cała produkcja była oparta na prostych narzędziach i maszynach. Asortyment obejmował jedynie nieprzetworzone mięso drobiowe. Jednak z biegiem czasu, dzięki systematycznej pracy i zaangażowaniu, firma zwiększała produkcję. Pozyskanie środków z funduszy unijnych pozwoliło na rozbudowę zakładu i poszerzenie asortymentu. Obecnie, oprócz surowego mięsa drobiowego firma oferuje wędzone elementy drobiowe, kiełbasy, polędwice i pieczenie.
- Nie stosujemy w produkcji żadnych emulgatorów i zagęstników– mówi Maria Powęzka, właścicielka firmy. – Produkcja wędzonek i kiełbas drobiowych oparta jest na metodzie tradycyjnej. Mięso przed wędzeniem jest peklowane w mieszaninie soli i przypraw, a następnie wędzone przy zastosowaniu wiórek drzewnych.

Jednym z handlowych hitów „Hubarta” są serdelki drobiowe. - Próżno szukać podobnego produktu na rynku – podkreśla Maria Powęzka. – Nasze serdelki są wytwarzane w 95 procentach z mięsa z piersi i udek kurczaka a w 5 procentach z tłuszczu drobiowego. Polecam je przede wszystkim dzieciom i osobom, które chcą się zdrowo odżywiać.

Cały proces produkcji podlega ścisłej kontroli weterynaryjnej i jest przeprowadzany z zachowaniem norm GMP, GHMP i HACCAP. Dzięki temu konsument jest pewny, że kupowany produkt jest bezpieczny. - Wszystko to jednak nie byłoby możliwe bez odpowiednich pracowników – mówi Piotr Powęzka. - Są to ludzie odpowiedzialni, zdyscyplinowani i doświadczeni. Dzięki ich zaangażowaniu firma osiąga dobre rezultaty i może się rozwijać.

FLESZ: Kiedy będzie wiosna? Zwierzęta dają sygnały.

Wideo

Materiał oryginalny: Przepisy w zgodzie z tradycją - Głos Koszaliński

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3