W tym roku do certyfikacji przystąpiło 72 producentów z całego kraju, a eksperci ocenili ponad 170 artykułów spożywczych. Wyróżnienia otrzymały tylko te najwyżej ocenione przez Lożę Ekspertów.
Każdy produkt był sprawdzany indywidualnie. Jury zwracało uwagę na smak, wygląd i stosunek jakości do ceny wyrobów firm z całego kraju. Pośród laureatów XXXII atestacji znalazła się firma MAS-AR Sp. z o.o..
Certyfikatami „Doceń polskie” nagrodzone zostały dwie propozycje przedsiębiorstwa: Kiełbasa schabowa i Kiełbasa ze wsi. Każdy ze specjałów zdobył maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Zaowocowało to kolejnym tytułem "Top Produkt", który zarezerwowany jest wyłącznie dla wyróżniających się artykułów żywnościowych.
Program „Doceń polskie” ma ogólnopolski charakter: do atestacji przystępują producenci z całego kraju, oferujący produkty spożywcze różnego typu: od nabiału i pieczywa, przez mięsa, słodycze, napoje, dania gotowe, mrożonki, półprodukty, na wyrobach marki własnej kończąc.
Majowy audyt był trzydziestym drugim w historii programu „Doceń polskie”. Przedsięwzięcie propagujące rodzimą żywność oraz jej producentów jest realizowane od 2011 roku.
Honorowy patronat nad oceną żywności sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?