W Szkole Podstawowej Nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi im. Marii Dąbrowskiej w Gryfinie, w ramach corocznego Tygodnia Misyjnego odbyła się II edycja konkursu kulinarnego pt. „JuniorChef – Kuchnie świata”.
Uczniowie klas 5-8 zaprezentowali swoje zdolności w jednej z trzech kategorii: przystawka, sałatka lub deser. Swoje dania przygotowywali samodzielnie, w parach lub w drużynie 3-osobowej. Ideą konkursu jest rozwijanie kreatywności, szkolna integracja, a także odkrywanie umiejętności kulinarnych. Podczas tego konkursu uczniowie chętnie próbowali swoje dania i wymieniali się przepisami. Konkurs cieszył się dużym zainteresowaniem.
W tym roku wzięło w nim udział ponad 70 uczniów, a w Jury, które wybrało 1 miejsce w każdej z kategorii – oprócz nauczycieli i pracowników szkoły – byli również absolwenci naszej szkoły: Bartek i Kuba. Zwycięzcy w konkursie to: przystawka: Malwina, Maja i Daria z 6b; sałatka: Nadia, Nikola i Vanessa z 8e; deser: Paweł i Mateusz z 5b.
Konkurs został zorganizowany przez katechetów: Beatę Żebiełowicz, s. Mariannę i Martę Olczak.
ZOBACZ TEŻ:
Reklamy "na celebrytę" - Pismak przeciwko oszustom
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?