Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nowy lokal w Szczecinie. Poznaj Krowę na Deptaku [wideo, zdjęcia]

Paulina Targaszewska
- Nasze burgery powstają na oczach klientów, dzięki temu można cały czas kontrolować jakość tworzonego burgera - mówi Damian Wiśniewski, współwłaściciel "Krowy na Deptaku".
- Nasze burgery powstają na oczach klientów, dzięki temu można cały czas kontrolować jakość tworzonego burgera - mówi Damian Wiśniewski, współwłaściciel "Krowy na Deptaku". Sebastian Wołosz
Od dziś na Deptaku Bogusława działa "Krowa na Deptaku". Zjemy tu burgery o zabawnych nazwach m.in. Krowa zboczona czy Krowa z kozią bródką. Za najtańszą zapłacimy 12 zł.
Krowa na Deptaku. Nowy lokal w Szczecinie

Krowa na Deptaku. Nowy lokal w Szczecinie

Lokal, jak mówi sama nazwa, znajduje się na Deptaku Bogusława. We wnętrzu wzrok od razu przykuwa lada oklejona słojami drewna. Ciekawie prezentuje się też biała ściana cegieł - powstała dzięki zdarciu tynku. Na pozostałych ścianach w lokalu znajdziemy biel i szarość. Wzdłuż baru ustawiono drewniane stoły i krzesła, a nad nimi powieszono różnej wielkości czarne lampy. Całość wygląda efektownie i nowocześnie, ale to nie o wystrój tu chodzi. W "Krowie na Deptaku" najważniejsze jest jedzenie.

- Serwujemy burgery z dobrej jakości mięsa, w dwóch rodzajach bułek: grahamce i sezamowej - mówi Damian Wiśniewskim, współwłaściciel lokalu. - Stawiamy na jakość, dlatego nasze bułki są wypiekane w szczecińskiej, niewielkiej piekarni z wieloletnimi tradycjami. Wołowinę także dostarcza nam sprawdzona firma. U nas wszystkie składniki są świeże, nie ma żadnych mrożonek.
W menu "Krowy na Deptaku" znajdziemy kilka rodzajów burgerów. Niektóre z nich mają zabawne nazwy np. Krowa z Kozią bródką lub Krowa zboczona.

- Te dwa burgery to moje ulubione - przyznaje Damian Wiśniewski. - Krowa z kozią bródką charakteryzuje się kozim serem, który jest jednym ze składników. Ma bardzo ciekawy smak. Druga czyli Krowa zboczona to burger z dwoma dodatkowymi plastrami boczku. Zależało nam żeby nazwa była zabawna i tak z połączenia krowy i boczku wyszła Krowa zboczona.

Do wyboru mamy jeszcze Krowę Ostrą, Krowę w Kurniku, Krowę na Wypasie i tradycyjną Krowę. Wkrótce mają pojawić się kolejne.

- Chcemy sukcesywnie dodawać do menu kolejne pozycje - mówi współwłaściciel. - Niektóre będą pojawiać się okresowo, a ich składnikami będą np. sezonowe warzywa.

Ceny burgerów rozpoczynają się od 12 zł i sięgają 16 zł. W menu oprócz burgerów znajdziemy też napoje i piwa z niewielkich browarów (m.in. śliwkowe czy ciemne irlandzkie).

Lokal jest otwarty codziennie, od niedzieli do czwartku w godzinach od 12.00 do 24.00, a w piątki i soboty od 12.00 do 2.00 w nocy.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński