Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kulisy zdrowia: Kiedy dziecko nie chce jeść... [WIDEO]

Anna Folkman
Anna Folkman
Pixabay
Okazuje się, że najważniejszy w poznawaniu nowych smaków jest u dziecka okres do 2. roku życia. To wtedy jest na nie otwarte i kształtuje swoje preferencje. Bywa jednak, że mimo starań, mamy w domu niejadka. Psychodietetyk radzi, by się nie poddawać i dokładnie 9 razy zachęcać do zjedzenia np. obiadu. Ewa Sakwa, z którą rozmawiamy, podkreśla też znaczenie postępowania rodziców. Ważne jest zarówno to, co mama je w czasie ciąży, jak i to co pojawia się po urodzeniu malucha na rodzinnym stole.

ZOBACZ TEŻ:

Świeże, kolorowe, smaczne i zdrowe - tak wyglądają posiłki w szkolnych stołówkach w wielu krajach. Na podstawie rządowych zaleceń dotyczących żywienia dzieci, amerykańska sieć Sweetgreen stworzyła przykładowe dania, jakie serwowane są dzieciom w szkolnych stołówkach w różnych krajach. Jak to się ma do polskich realiów? Oceńcie sami.

Tak je się w szkolnych stołówkach na całym świecie! ZDJĘCIA ...

Smaczne, niezwykłe, jedyne w swoim rodzaju… Czy rozpoznasz te regionalne przysmaki?

ZOBACZ TAKŻE:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Polski smog najbardziej szkodzi kobietom!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński