Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gdańscy studenci opracowali wódkę w żelu

Redakcja
Wódka w żelu może stać się nowym hiterm deserowym.
Wódka w żelu może stać się nowym hiterm deserowym.
Grupa studentów z Politechniki Gdańskiej używając wieprzwej żelatyny uzyskali wódkę w żelu.

Milena Jakomulska, Paweł Komada, Piotr Czahorowski i Aleksander Farmas z Politechniki Gdańskiej, wykorzystując żelatynę wieprzową, dzięki odpowiednim modyfikacjom uzyskali wódkę w żelu.

Stworzony przez studentów żel cechuje się właściwościami popularnej galaretki. Stężenie alkoholu sięga tutaj 40%, a dzięki odpowiednim dodatkom, można uzyskać dowolny smak owocowy. Oprócz tego wódka w żelu nie wymaga przechowywania w niskich temperaturach, jak inne galaretki.

Te cechy dają świetną perspektywę dla powstania hitu deserowego, który może na stałe zagościć na polskich stołach.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński