Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
11 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. Iwona Zasuwa

Zrób pyszne owocowe przetwory bez cukru. Zachowasz smak lata i zyskasz zdrową przekąskę. Wypróbuj proste przepisy z sezonowych owoców

Owoce w miodzie

Składniki
▪ 1-2 garści drobnopestkowych owoców, np. malin, aronii, żurawiny,
▪ 1/4 cytryny,
▪ 100 ml płynnego miodu.

Przygotowanie
1. Włóż owoce włóż do wysterylizowanego słoiczka, dodaj plastry cytryny
i zalej miodem.
2. Zakręć słoik i pozostaw na 2-3 doby kuchennym blacie, co jakiś czas go odwracając, by składniki się mieszały.
3. Gotowy deser przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu tygodnia lub szybciej, jeśli fermentacja będzie zbyt burzliwa (te twardsze wytrzymają nawet kilka miesięcy). Ze względu na zawartość alkoholu serwuj go dzieciom wyłącznie w pierwszej fazie fermentacji.

Zobacz również

Legioniści nie dali się zaskoczyć Resovii II

NOWE
Legioniści nie dali się zaskoczyć Resovii II

Górnik - ŁKS. Górnik pokazał ŁKS drogę do I ligi. Jak padły gole?

NOWE
Górnik - ŁKS. Górnik pokazał ŁKS drogę do I ligi. Jak padły gole?

Polecamy

Włącz Empatię. W Szczecinie ruszyła kampania przeciwko przemocy w sieci

Włącz Empatię. W Szczecinie ruszyła kampania przeciwko przemocy w sieci

ME w wioślarstwie. Męska czwórka podwójna z brązowym medalem!

ME w wioślarstwie. Męska czwórka podwójna z brązowym medalem!

To będzie niesamowity duet. Hiszpanie wystawią w Paryżu wyjątkowe zestawienie

To będzie niesamowity duet. Hiszpanie wystawią w Paryżu wyjątkowe zestawienie