Unia produkuje więcej, więc w Polsce ceny trzody spadają

Maciej Janiak
Udostępnij:
W ciągu ostatnich siedmiu tygodni ceny trzody chlewnej w Polsce spadły aż o osiem procent. Zdarza się, że rolnicy – szczególnie ci drobni producenci – za kilogram żywca otrzymują po 3,30 zł. A to wszystko z powodu większej produkcji na rynku unijnym.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

d
damian

Unia to banda, która zagraża wolnemu rynkowi. Jeżeli nie byłoby ograniczeń w produkcji to bez problemu nasze produkty wyparły by ten chłam z UE. A zamiast tego przyjmując ich reguły mamy wędliny z chemią, która nie ma żadnego smaku i ograniczenia w produkcji. A za to co roku pompujemy kasę na zewnątrz. Powinniśmy olać tą całą UE.

Więcej informacji na stronie głównej Głos Szczeciński
Dodaj ogłoszenie