6 z 10
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![CUKIERKI I SŁODYCZE...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/62/2d/63b6c523e4258_o_large.jpg)
fot. unsplash.com
Takie produkty zawierają niebezpieczny czerwony barwnik. To może teraz prowadzić do chorób jelit - ostrzegają dietetycy
CUKIERKI I SŁODYCZE
Popularne i kolorowe cukierki często zawierają sztuczne czerwone barwniki. Cukierki i słodycze z czerwonym barwnikiem spożywczym jest szczególnie niepokojąca ze względu na jego stężenie i dodatkowe składniki. Barwnik w cukierkach jest spożywany w większych ilościach, ponieważ produkt jest mniejszy i generalnie jest spożywany jednorazowo, a nie jako porcja porcja jak w przypadku płatków śniadaniowych, ciastek i innych produktów spożywczych. Dodatek cukru i tłuszczu w cukierkach sprawia, że ten konkretny rodzaj żywności jest szkodliwy na wielu płaszczyznach.