Targi "Smaki Regionów" w Poznaniu są świętem miłośników tradycyjnej, polskiej żywności przyrządzanej według dawnych receptur. Uczestniczą w niej osoby zdrowo się odżywiające i ceniące produkty lokalnych dostawców. "Smaki Regionów" odbędą się 24-26 września. W tym roku zachodniopomorskie smaki prezentować ma sześciu wystawców.
Swoje produkty przygotuje:
- Gospodarstwo "ZAGON",
- Ryby z Wyspy Wolin,
- Manufaktura Rybna,
- Gospodarstwo Rybackie "Zielenica",
- Browar Colberg i
- Gospodarstwo Ekologiczne "Sedina".
Na swoich stoiskach zaprezentują m.in. miody, przetwory z warzyw, produkty z róży fałdzistolistnej i ryby. W trakcie imprezy przedstawiona zostanie także bogata oferta turystyczna regionu.
Podczas tegorocznych targów stoiska z tradycyjnymi, regionalnymi specjałami z naszego województwa prezentowane będą na ponad 50-metrowej powierzchni z zabudową wykonaną z naturalnych materiałów oraz elementów zielonych.
Jak co roku, podczas targów poznamy zdobywców prestiżowej nagrody kulinarnej "Perła 2022", przyznawanej przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego. W kategorii produkty wyróżnienie otrzyma siedem zachodniopomorskich pozycji, do jednej osoby trafi też Klucz do Polskiej Spiżarni.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?