Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szczecińscy ambasadorzy największego festiwalu restauracji w Polsce przy wspólnym stole [ZDJĘCIA]

MM Trendy - patronat medialny
Okazja do spróbowania oryginalnych dań, ale też (a może raczej - przede wszystkim też) do rozmów bez końca, uśmiechów i zdobycia nowych znajomości i zacieśnienia tych już zdobytych. Kolacja ambasadorska Restaurant Week w Sushi & Pizza house już za nami, ale festiwal wciąż przed nami.

Justyna Hof, city menadżerka wydarzenia, a także współautorka kulinarnego bloga Eintopf, zaplanowała prawdziwą podróż przez smaki dla każdego kto zdecyduje się sięgnąć do rezerwacji na www.restaurantweek.pl.

Szczecińscy ambasadorzy największego festiwalu restauracji w Polsce przy wspólnym stole [ZDJĘCIA]
Łukasz Popielarz

A jest do czego sięgać, bo w tym sezonie na gości czeka aż 31 restauracji, a to znaczy, że do skosztowania jest dwa razy tyle menu. Ambasadorzy akcji spróbowali już części z propozycji dań. Ich opinie możecie znaleźć na profilach IG i FB.

Wśród ambasadorów są m.in.

  • Celestyna Krajczyńska - @cudacelestyny
  • Daria Prochenka - @dariaprochenka
  • Łukasz Popielarz - @propsyhome
  • Ela Michalska - @ella_estrella_photography,
  • Przemek Kazaniecki - @pkazaniecki,
  • Anna Hurning - @polishyourkitchen,
  • czy też Hania Beza - @haniabeza
  • oraz Monika Szymanik - @kamienica_w_lesie.
  • Jesteśmy też my - @mm.trendy.
Szczecińscy ambasadorzy największego festiwalu restauracji w Polsce przy wspólnym stole [ZDJĘCIA]
Łukasz Popielarz

Decyzja, gdzie się wybrać na degustacje z pewnością nie należy do najłatwiejszych, ale nie warto z nią zwlekać. Wydarzenie potrwa do 24 kwietnia.

Przypomnijmy, że festiwal Restaurant Week odbywa się już 10 lat. W każdej edycji bierze udział prawie 400 restauracji z całej Polski, z których każda przygotowuje popisowe, 3-daniowe menu w dwóch opcjach oraz cocktail. Wszystko w duchu zero waste.

Każdego sezonu organizatorzy wybierają hasło przewodnie wydarzenia. W tym sezonie to #FoodNewsGoodNews.

Szczecińscy ambasadorzy największego festiwalu restauracji w Polsce przy wspólnym stole [ZDJĘCIA]
Łukasz Popielarz

- Goście będą mogli odkryć menu inspirowane najciekawszymi newsami, podane w najlepszych restauracjach i sami przekonają się jak pyszne mogą być wiadomości - mówi Marcin Wawrzeń, dyrektor festiwalu. - Każde danie opowiada inną historię sukcesu, innowacji i radości z jedzenia.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński