Każda z nich mogła wziąć do domu tradycyjne wigilijne potrawy.
W niedzielę 23 grudnia taka wigilia odbędzie się w filii Miejskiego Domu Kultury na Warszowie o godzinie 13.00.
W tym roku było 6 tysięcy pierogów, 300 litrów czerwonego barszczu i dziesiątki kilogramów kapusty z grochem.
Co roku w przygotowanie potraw bardzo chętnie włączają się świnoujscy restauratorzy. W tym roku są to: Interferie Medical SPA, hotel „Trzy Wyspy”, restauracja „Neptun”, pizzeria „Dagrasso”, restauracja „Magiczna Spiżarnia”, hotel „Gold”, hotel „Warta”, restauracja „Gospodnik”, restauracja „Pod Kogutem”, firma „Marinus” i hotel „Cesarskie Ogrody”.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?