Od piątku trwa Stargardzka Wyżerka, czyli festiwal foodtrucków z akcentami lokalnymi. Stoiska gastronomiczne na terenie pomiędzy Młodzieżowym Domem Kultury a skateparkiem będą do niedzieli.
- Szkoda, że pogoda nie dopisuje - mówią właściciele stoisk gastronomicznych. - W piątek i sobotę padał deszcz, co zapewne odstraszyło część stargardzian, którzy chcieli coś zjeść.
Nie wszystkich jednak pogoda zniechęciła do wyjścia z domów. Wielu z nich siedziało pod namiotami konsumując frytki, kebab, pizzę, hamburgery i potrawy z grilla, popijając je piwem.
Na Stargardzkiej Wyżerce pojawiły się nie tylko stoiska gastronomiczne, ale też regionalni producenci żywności, którzy sprzedawali swoje wyroby. Organizatorem imprezy był Ernest Warych, znany z organizacji festiwalu Old Town na lotnisku w Kluczewie.
Stargardzka Wyżerka w niedzielę potrwa do godz. 20.
Zobacz też: Food Trucki na Rynku Staromiejskim
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?