MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Rocznie w kraju ubywa ponad 200 małych piekarń. Jak piekarze walczą z konkurencją?

Piotr Jasina [email protected]
Archiwum
Rodzinne firmy z trudem sobie radzą, ich wyroby wypiera pieczywo dużych sieci

Sytuacja małych piekarń jest nie do pozazdroszczenia. Rynek usiany jest sieciami sklepów, dyskontów które wypiekają na masową skalę pieczywo. Oferują je po niskich cenach. Z taka konkurencją trudno walczyć. Dlatego rocznie w naszym kraju ubywa ponad 200 piekarń.

Jak walczyć z taką konkurencją?

Mamy wokół siebie Tesco, Netto - przyznaje Jadwiga Kozubek, prowadzi rodzinną piekarnię w Stargardzie Szczecińskim, z córką i synem. Zatrudniają 11 osób.

- Jak sobie radzimy? Pieczemy smaczne, zdrowe, tradycyjne pieczywo. Beż żadnych dodatków, chemii. Dlatego nasi klienci za bułkę zapłacą u nas 45 gr, mimo iż w sklepie obok kosztuje 29 gr. Jest tańsza, ale co to za pieczywo? Trzeba kłaść nacisk na jakość i zapewnić dobrą obsługę.

Więcej o sprawie przeczytasz w dzisiejszym papierowym wydaniu Głosu Szczecińskiego oraz w e-wydaniu Głosu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński