Tradycyjnie w ramach festiwalu najlepsze restauracje w mieście przygotowały specjalne popisowe menu i wykreowały zestawy składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Wszystko to w cenie 49 zł od osoby.
Po raz pierwszy, w ofercie dostępne będą dania wegetariańskie, wegańskie i rybne – proponowane jako menu pierwszego wyboru, a także menu mięsne. Miejsca można już rezerwować online na stronie www.RestaurantWeek.pl.
Jesiennej edycji Restaurant Week towarzyszy ogólnopolska kampania społeczno-ekologiczna #JedzDlaZiemi #JedzDlaKlimatu, która ma uświadamiać, że zamiast szukać skomplikowanych sposobów na pomoc w ratowaniu planety, wystarczy podejmować bardziej racjonalne i zrównoważone decyzje żywieniowe.
Restauracje w całym kraju, które wspólnie realizują największy festiwal restauracyjny w Europie, chcą nie tylko jeszcze bardziej zwrócić uwagę na środowisko, ale też dać realną możliwość ograniczenia naszego niszczącego wpływu na planetę.
Które restauracje w Szczecinie biorą udział w wydarzeniu?
- Kaukaz - kuchnia tradycyjna
- Chinkalnia Restauracja Gruzińska
- Chinkalnia Restauracja Gruzińska, Stare Miasto
- CityWine Szczecin
- Ferrina Ristorante
- Folwark Podkowa
- Irish Pub Dublin
- Jin Du
- Kathmandu Restaurant
- Kęs Bistro&Lounge
- Na Uboczu
- NOVO SQUARE LOUNGE BAR
- Palmyra
- Resto Bar Parkowa 13
- Sake SUSHI&THAI
- Słody - Multitap & Bistro
- Szyszka Restaurant & Cafe
- The Kitchen Meet & Eat
- Willa Sorrento
- Va Banque
ZOBACZ TEŻ:
Bądź na bieżąco i obserwuj:
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?