Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restaurant Week w Szczecinie. Festiwal tanich cen [lista restauracji]

Agata Maksymiuk
Ponad 350 restauracji i 25 miasta, a wśród nich Szczecin. Festiwal Najlepszych Restauracji rusza już za dwa tygodnie i potrwa do końca miesiąca. Gdzie się udacie?

Wiosenna edycja festiwalu Restaurant Week tym razem upłynie pod hasłem „Emocje na talerzach!”. Chcąc jak najlepiej zrealizować ideę wydarzenia, Szefowie Kuchni ze Szczecina w swoich restauracjach przygotują specjalne trzydaniowe menu degustacyjne, składające się z: przystawki, dania głównego i deseru.

Wszystko to w festiwalowej cenie 39 zł od osoby. Udział w RW biorą zarówno dobrze znane restauracje, jak i mniejsze, rodzinnie prowadzone lokale z autorską kuchnią.

Jak wziąć udział?

Formuła wydarzenia jest już dobrze znana szczecinianom, gdyż jest to już trzecie odsłona festiwalu Restaurant Week w naszym mieście.

Goście za pośrednictwem strony internetowej: www.restaurantweek.pl będą mogli zarezerwować stolik i wybrać menu. Chcąc być na bieżąco warto założyć konto gościa, które gwarantuje pierwszeństwo wyboru miejsc, udział w konkursach, i dostęp do wszelkich aktualności. Wydarzenie rusza 21 kwietnia i potrwa do końca miesiąca.

Kochamy jeść poza domem

- W ostatnich latach Polacy pokochali restauracje. Popularność jedzenia poza domem wciąż rośnie. Coraz częściej wychodzimy wspólnie coś przekąsić, coraz wyżej cenimy dobry produkt, coraz więcej potrafimy wydać na dania z karty - mówi Paweł Światczyński, pomysłodawca Festiwalu Restaurant Week.

- Przyciąga nas jakość i kreatywność kuchni, wystrój lokali oraz atmosfera - kontynuuje Światczyński. - Lubimy spędzać czas przy wspólnym stole. Wizyta w restauracji to już nie posiłek, to emocjonalne doświadczenie, które rozbudza nasze zmysły. Szefowie kuchni i restauratorzy świadomie te emocje projektują, a goście potrafią to docenić.

Wydarzenia towarzyszące

W ramach wydarzenia odbędzie się również szereg wydarzeń dedykowanych kulturze stołu, smakom, aromatom, emocjom i towarzyskości, która sprawia, że wspólnie cieszymy się restauracyjnym doświadczeniem. Spodziewać się możemy m.in. kulinarnych warsztatów, wykładów czy też degustacji. Organizatorzy liczą, że w tym roku frekwencja gości w całej Polsce może przekroczyć nawet 100 tys.

Zobacz również:

Iwona Niemczewska, Joanna Śledziona, Jarosław Jaz, podczas degustacji

Sonda Gs24.pl: Wielki test pizzy - domowa czy z pizzerii? Kt...

Zobacz także:

Restauracja Aramia w Szczecinie po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler

Aramia w Szczecinie po Kuchennych Rewolucjach. Tak Magda Ges...

Czytaj również:

Aramia w Szczecinie. Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler - menu - dziś premiera odcinka

Aramia w Szczecinie. Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler [menu]

Gs24.pl

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński