Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Regionalne przysmaki coraz silniejsze

mdr
W środę poznamy nowych członków sieci Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego. Zostaną zaprezentowani w Wydziale Rolnictwa i Rybactwa Urzędu Marszałkowskiego w Szczecinie.

Udało nam się zdobyć informację, kim są nowo przyjęci.

To Zajazd "Odra", Stare Łysogórki, Gospodarstwo Agroturystyczne Kazimiera Kula, Nowe Koprzywno, gdzie wytwarza się między innymi chleb razowy koprzywieński oraz DEGA - Zakład Pracy Chronionej S.A. z Karnieszewic. Ten ostatni, to najsłynniejszy kontynuator produkcji między innymi kultowego paprykarza szczecińskiego.

Dziś sieć Dziedzictwa Kulinarnego Pomorza Zachodniego to silna grupa 18 producentów.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński