Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przepis na wegański mus czekoladowy: Zobacz, jak zrobić pyszny czekoladowy deser w 10 minut [Strefa Smaku, WIDEO]

Celina Wojda
Celina Wojda
Przepis na wegański mus czekoladowy
Przepis na wegański mus czekoladowy
Czekolada to ulubiony produkt Celestyny Krajczyńskiej z Cudów Celestyny, dlatego też postanowiła pokazać nam jak zrobić, tym razem, pyszny wegański mus czekoladowy w zaledwie 10 minut. Jesteście ciekawi? Zobaczcie nasze wideo, a poniżej łapcie przepis.

Mus czekoladowy. Przepis:

Rodzaj: bez pszenicy, bez cukru, wegański, bez jaj, bez mleka

Liczba: 2-4 porcje

Składniki:

  • Aquafaba z 1 puszki po ciecierzycy
  • 100 g gorzkiej czekolady 70% bez cukru
  • 3 łyżki ksylitolu
  • pistacje
  • owoce

Wykonanie:

  • Aquafabę ubijamy na sztywną pianę. Może to potrwać kilka minut. Dodajemy ksylitol i dalej ubijamy
  • jeszcze przez kilka minut.
  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie wlewamy ją cienkim strumieniem do piany. Cały
  • czas mieszamy.
  • Gotowy mus przelewamy do pucharków lub szklanek i dekorujemy pistacjami oraz owocami.

Zobacz także:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński