Mus czekoladowy. Przepis:
Rodzaj: bez pszenicy, bez cukru, wegański, bez jaj, bez mleka
Liczba: 2-4 porcje
Składniki:
- Aquafaba z 1 puszki po ciecierzycy
- 100 g gorzkiej czekolady 70% bez cukru
- 3 łyżki ksylitolu
- pistacje
- owoce
Wykonanie:
- Aquafabę ubijamy na sztywną pianę. Może to potrwać kilka minut. Dodajemy ksylitol i dalej ubijamy
- jeszcze przez kilka minut.
- Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie wlewamy ją cienkim strumieniem do piany. Cały
- czas mieszamy.
- Gotowy mus przelewamy do pucharków lub szklanek i dekorujemy pistacjami oraz owocami.
Zobacz także:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?