Muszę przyznać, że to najlepsze ciasto jakie upiekłam od miesięcy. Delikatny biszkopt, kwaśna galaretka z pigwy (malinowa konfitura też będzie świetnie pasować) i prosty krem z bitej śmietany, serka mascarpone i limonki. Ta rewelacyjna rolada nie wymaga ani wiele czasu, ani wyjątkowych cukierniczych umiejętności. Moja mama była zachwycona. Wasze też będą. Przepis znajdziecie w sobotę w majowym numerze W KUCHNI (przypominam: to bezpłatny dodatek Głosu).
Jeśli uważacie, że mimo wszystko nie poradzicie sobie z roladą mamy dla Was kilka innych pomysłów jak wywołać uśmiech na twarzy mamy. Początkującym cukiernikom podpowiemy jak przygotować kokosowe trufelki. Nieco bardziej zaawansowanym pokażemy jak przygotować czekoladowe babeczki z kremem pralinowym.
Czytajcie majowy miesięcznik W KUCHNI i urządźcie swoim mamom słodkie święto!
Jedzenie jak pasja Dla wielu Czytelników jedzenie jest czymś więcej, niż tylko dostarczaniem energii - to pasja. Tak jest też w przypadku Kamila Budaszewskiego, którego przepis na zieloną zupę znajdziecie w majowym numerze miesięcznika "W kuchni". W sobotę w "Głosie".
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?