Próba generalna przed słodkim Dniem Mamy

Redakcja
Limonkowa rolada z galaretką pigwową to jedna z naszych słodkich propozycji na Dzień Mamy. Gdy tylko zakończyliśmy sesje zdjęciową rolady do nowego numeru miesięcznika W KUCHNI, ciasto zniknęło!

Muszę przyznać, że to najlepsze ciasto jakie upiekłam od miesięcy. Delikatny biszkopt, kwaśna galaretka z pigwy (malinowa konfitura też będzie świetnie pasować) i prosty krem z bitej śmietany, serka mascarpone i limonki. Ta rewelacyjna rolada nie wymaga ani wiele czasu, ani wyjątkowych cukierniczych umiejętności. Moja mama była zachwycona. Wasze też będą. Przepis znajdziecie w sobotę w majowym numerze W KUCHNI (przypominam: to bezpłatny dodatek Głosu).

Jeśli uważacie, że mimo wszystko nie poradzicie sobie z roladą mamy dla Was kilka innych pomysłów jak wywołać uśmiech na twarzy mamy. Początkującym cukiernikom podpowiemy jak przygotować kokosowe trufelki. Nieco bardziej zaawansowanym pokażemy jak przygotować czekoladowe babeczki z kremem pralinowym.

Czytajcie majowy miesięcznik W KUCHNI i urządźcie swoim mamom słodkie święto!

Jedzenie jak pasja Dla wielu Czytelników jedzenie jest czymś więcej, niż tylko dostarczaniem energii - to pasja. Tak jest też w przypadku Kamila Budaszewskiego, którego przepis na zieloną zupę znajdziecie w majowym numerze miesięcznika "W kuchni". W sobotę w "Głosie".

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie