Piekarnia z ofertą gastronomiczną otworzy się już w styczniu przy alei Wojska Polskiego 5 pod znanym szyldem "Marukyan".
Na miejscu będzie można zamówić nowości, których próżno szukać w innych lokalach:
- chaczapuri adżarskie,
- pierożki chinkali,
- lamadżu,
- barszcz ormiański,
- ormiański kebab
- czy gołąbki zawijane w liście winogron
.
Nie zabraknie też chlebka puri wypiekanego na miejscu z naturalnych składników w glinianym piecu tondir oraz słodkich i wytrawnych przysmaków cukierniczych.
Do każdego dania będzie można dopasować ormiańskie piwo, wino, kawę lub herbatę.
I choć zapowiadamy to otwarcie, jeszcze podczas trwania ostatnich szlifów w lokalu, jedno jest już pewne - nowa piekarnia “Marukyan” z ofertą gastronomiczną, jak na prawdziwą ormiańsko-gruzińską kuchnię przystało, będzie miejscem gdzie każdy naje się do syta.
*Wypieków piekarni “Marukyan” można również spróbować w Szczecinie przy alei Niepodległości 28, na ryneczku Pogodno, na ryneczku Manhattan oraz w galerii Hosso w Policach.
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?