4 z 12
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Składniki:...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/db/44/58ecaddba9b16_o_large.jpg)
fot. Waldemar Wylegalski
Najlepsze przepisy na Wielkanoc. Tych potraw nie może zabraknąć na świątecznym stole [ZDJĘCIA]
Jajka faszerowane
Składniki:
6 jajek
15 dag szynki w kawałku
szczypiorek drobny
sól, pieprz
3 łyżki majonezu
2 łyżeczki chrzanu
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo studzimy, kroimy na pól wyjmujemy żółtko, szynkę drobno kroimy lub ścieramy na tarce na małych oczkach, szczypiorek siekamy, żółtka rozdrabniamy widelcem łączymy z szynką i szczypiorkiem.
Majonez mieszamy z chrzanem dodajemy sól pieprz i mieszamy z farszem. Napełniamy połówki jaj farszem na każdy kładziemy kleks majonezu posypujemy szczypiorkiem.
Przepis: www.mojegotowanie.pl
Kolejne przepisy na następnej stronie --->