MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Makaron z soczewicy, cieciorki, grochu, białej czy czarnej...
fot. bondd/123RF

Makaron nie musi być tuczący. Wypróbuj jego różne rodzaje. Sprawdź, ile kalorii ma makaron ryżowy, sojowy, konjac, udon, chiński czy włoski

Makaron z fasoli, soczewicy i innych nasion roślin strączkowych

Makaron z soczewicy, cieciorki, grochu, białej czy czarnej fasoli to produkty dostępne od niedawna na polskim rynku. Składają się w 100 procentach z mąki z suchych nasion roślin strączkowych, wymagają dość krótkiego gotowania i są bardzo bogatym źródłem zarówno wartościowego białka roślinnego, jak i błonnika pokarmowego. Do najsmaczniejszych rodzajów „strączkowego” makaronu należy ten z czerwonej soczewicy oraz z zielonego groszku.

W 100 g: 329-377 kcal, 18-22 g białka, 1,4-2 g tłuszczu, 48-62 g węglowodanów, 14-15 g błonnika.

Zobacz również

Uczniowie tych szkół ponadpodstawowych na Podkarpaciu są najlepsi w sporcie [RANKING]

Uczniowie tych szkół ponadpodstawowych na Podkarpaciu są najlepsi w sporcie [RANKING]

Czerwona flaga na plaży miejskiej w Szczecinku

Czerwona flaga na plaży miejskiej w Szczecinku

Polecamy

Windows 98 ma dzisiaj swoją rocznicę powstania. Czym zachwycał 26 lat temu?

Windows 98 ma dzisiaj swoją rocznicę powstania. Czym zachwycał 26 lat temu?

Jak ukryć masywne uda? Poznaj praktyczne triki i zobacz przykładowe stylizacje

O TYM SIĘ MÓWI
Jak ukryć masywne uda? Poznaj praktyczne triki i zobacz przykładowe stylizacje

Uschły ale żyją. Co z drzewami na Bramie Portowej?

Uschły ale żyją. Co z drzewami na Bramie Portowej?