Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Mają zostać kucharzami, a nie mogą używać przypraw. Absurd w "gastronomikach"

Piotr Jasina
Rząd tłumaczy, że chodzi o wpajanie dzieciom, rodzinom, szkołom czym jest zdrowe i bezpieczne odżywianie.
Rząd tłumaczy, że chodzi o wpajanie dzieciom, rodzinom, szkołom czym jest zdrowe i bezpieczne odżywianie. Archiwum
Nowe przepisy burzą nauczanie szkołom z kierunkami gastronomicznymi.

- Kształcimy przyszłych kucharzy. W związku ze zmianami przepisów dotyczących żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży nie możemy ich uczyć zgodnie z procesem technologicznym - przyznaje Magda Kwaśny, szefowa kuchni Zespołu Szkół im. Łukasiewicza w Policach.

Rząd tłumaczy, że chodzi o wpajanie dzieciom, rodzinom, szkołom czym jest zdrowe i bezpieczne odżywianie.

- A jak przygotować zasmażkę bez smażenia, czy schabowego bez panierki? Paradoksalnie, na egzaminach od uczniów wymaga tego program - tłumaczą w gastronomikach.

Więcej w czwartkowym, papierowym wydaniu Głosu Szczecińskiego oraz w e-wydaniu Głosu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gs24.pl Głos Szczeciński