- Kształcimy przyszłych kucharzy. W związku ze zmianami przepisów dotyczących żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży nie możemy ich uczyć zgodnie z procesem technologicznym - przyznaje Magda Kwaśny, szefowa kuchni Zespołu Szkół im. Łukasiewicza w Policach.
Rząd tłumaczy, że chodzi o wpajanie dzieciom, rodzinom, szkołom czym jest zdrowe i bezpieczne odżywianie.
- A jak przygotować zasmażkę bez smażenia, czy schabowego bez panierki? Paradoksalnie, na egzaminach od uczniów wymaga tego program - tłumaczą w gastronomikach.
Więcej w czwartkowym, papierowym wydaniu Głosu Szczecińskiego oraz w e-wydaniu Głosu
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?