Jarmark Jakubowy 2014. Tatar z gęsi najlepszą potrawą regionalną

Małgorzata Klimczak
Oprócz dobrego jedzenia na odwiedzających czekają koncerty, turniej strzelecki czy pokaz ratownictwa Straży Pożarnej.
Oprócz dobrego jedzenia na odwiedzających czekają koncerty, turniej strzelecki czy pokaz ratownictwa Straży Pożarnej. Sebastian Wołosz
Dzisiaj podczas Jarmarku Jakubowego poznaliśmy najlepsze potrawy regionalne w konkursie "Smaki regionów".

Najlepszą potrawą okazał się tatar z gęsi w towarzystwie owoców leśnych przygotowany przez restaurację Zamkowa.

Najlepsze produkty spośród 65 zostały wybrane w kategoriach potrawy z mięs, potrawy z ryb, produkty mleczne, miody, produkty pochodzenia roślinnego, przetwory z warzyw, produkty zbożowe, cukiernicze, napoje bezalkoholowe, alkoholowe i inne produkty.

Uczestnicy konkursu przyjechali z całego regionu. A pyszne potrawy regionalne można także zjeść lub kupić na pl. Orła Białego, gdzie w ramach jarmarku Jakubowego wystawia się około 180 wystawców z całej Polski i z zagranicy.

Oprócz dobrego jedzenia na odwiedzających czekają koncerty, turniej strzelecki czy pokaz ratownictwa Straży Pożarnej.

Dziś wieczorem na scenie planowany jest koncert zespołu Poparzeni Kawą Trzy.

.

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

k
kr

Ciekawe ze w Sz-nie ani razu nie bylo programu kuchenne rewolucje a program istenieje 5 lat, czy to oznacza ze mamy tak dobrych "restauratorow" czy tak złych lub miasto które nie ma zadnego dziedzictwa kulinarnego a znane jest tylko z fryburgerow/frytkebabow,pasztecikow ktore nie sa jakies super smaczne czy znane ,o paprykazu nie wspomne bo to juz porazka ,czekamy na pania magde ciekawe co by w Szczecinie za rewolucje zrobila, tylko na pewno nie u "jedynego: slusznego biznesmena gastronomika ,tam to dopiero mialaby pewnie negatywna liste:),produkt regionalny Szczecina-patologia srodmiejska-niewysiedlona i darmowa arkonka ,żenada.

Dodaj ogłoszenie