Jaja nadziewane tuńczykiem w zielonym sosie

www.sxc.hu
(www.sxc.hu)
Przepis na jajka nadziewane tuńczykiem otrzymaliśmy od Jadwigi Miśkiewicz z Kalisza Pomorskiego. Do tej potrawy potrzebne będą także majonez, natka pietruszki, puree ze szpinaku.

Składniki:

4 jajka,
4 łyżki majonezu,
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki,
łyżka puree ze szpinaku (ugotowany i dwa razy przemielony),
sól,
tuńczyk.

Wykonanie:

Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół. Usunąć delikatnie żółtka. Żółtka rozetrzeć z dwoma łyżkami majonezu i tuńczykiem. Osolić do smaku. Nadziać jajka.

Z reszty majonezu, szpinaku i natki zrobić sos. Jaja poukładać na sosie. Udekorować nowalijkami.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie