MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedni pieką w całości, drudzy faszerują. Jedno jest pewne -...
fot. pixabay.com/faglork

Dzień św. Marcina. Gęś i rogale świętomarcińskie królują na stołach. Jak samemu przygotować pyszną gęsinę?

Gęś w pełnym wydaniu

Jedni pieką w całości, drudzy faszerują. Jedno jest pewne - pieczona gęś smakuje wybornie. Warto dzień lub dwa wcześnie dobrze zamarynować mięso solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Mięso piecze się minimum 2 godziny w temperaturze 180 stopni Celsjusza. W przypadku faszerowanej gęsi, można do środka dodać jabłka, kaszę, mięso lub grzyby. Istotą pieczenia jest obracanie tuszy i podlewanie tłuszczem z brytfanki.

Zobacz również

Ciekawa wystawa od 26 czerwca we foyer kina Forum. Do zobaczenia piękne zdjęcia

Ciekawa wystawa od 26 czerwca we foyer kina Forum. Do zobaczenia piękne zdjęcia

Dieta pudełkowa premium — gdzie znaleźć najlepszą?
Materiał informacyjny

Dieta pudełkowa premium — gdzie znaleźć najlepszą?

Polecamy

Fabryka Wody zaczęła od małej fali. Radni Szczecina o wynikach aquaparku

Fabryka Wody zaczęła od małej fali. Radni Szczecina o wynikach aquaparku

Zapomnij o „pelikanach”! W tej sukience Anny Popek nikt ich nie zauważy

Zapomnij o „pelikanach”! W tej sukience Anny Popek nikt ich nie zauważy

Cena oficjalnej kawy i herbaty z Wiedźmina powala. Tylko dla wiernych fanów

Cena oficjalnej kawy i herbaty z Wiedźmina powala. Tylko dla wiernych fanów