Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Gorący 3 maja w Busku-Zdroju. Mnóstwo ludzi wypoczywało w parku [ZDJĘCIA]

Gorący 3 maja w Busku-Zdroju. Mnóstwo ludzi wypoczywało w parku [ZDJĘCIA]

Na Małym Rynku rozbrzmiały patriotyczne pieśni z okazji obchodów Święta 3 Maja

Na Małym Rynku rozbrzmiały patriotyczne pieśni z okazji obchodów Święta 3 Maja

Polecamy

Skrót finału Pogoń - Wisła. Przeżyjcie to jeszcze raz!

Skrót finału Pogoń - Wisła. Przeżyjcie to jeszcze raz!

Alexander Gorgon z Pogoni Szczecin: Jest nam wstyd, bo tak łatwo oddaliśmy finał

Alexander Gorgon z Pogoni Szczecin: Jest nam wstyd, bo tak łatwo oddaliśmy finał

Zderzenie skutera z samochodem osobowym w Świnoujściu

Zderzenie skutera z samochodem osobowym w Świnoujściu