4 z 14
Poprzednie
Następne
Co wolno, a co jest zakazane od soboty? Obostrzenia w Polsce krok po kroku [SZCZEGÓŁY]
Gastronomia
Obowiązuje zakaz działalności stacjonarnej restauracji. Możliwa realizacja usług polegających na przygotowywaniu i podawaniu żywności na wynos oraz w dowozie.
Stołówki szkole
Zakaz dotyczy także prowadzenia stołówek szkolnych. Wydawanie posiłków dozwolone jedynie dla klas 1-3 szkół podstawowych oraz kadry szkolnej z zachowaniem reżimu sanitarnego.
Restauracje hotelowe
Dozwolone jest prowadzenie restauracji w hotelach, ale tylko dla gości hotelowych nocujących co najmniej jedną dobę hotelową. Podawanie posiłków odbywa się wyłącznie do stolika i w reżimie sanitarnym (zakrywanie ust i nosa przez klientów i obsługę, zachowanie odległości itp.).
Zobacz dalej na kolejnych slajdach - posługuj się klawiszami strzałek, myszką lub gestami.